01.11.17 Bocciasportjaar trekt zich op gang

Een dikke maand ver in het nieuwe sportseizoen en de allereerste bocciatornooien zijn al achter de rug.

In de Nederlandse competitie zijn er al 2 tornooien gespeeld. Het eerste vond plaats in Meerhout in september, het tweede tornooi in oktober in Den Bosch. Dit jaar treden Philippe Goyvaerts en Stephen Van Camp aan in de Paralympische Klasse A, Olivier Chevolet in de Paralympische B. Philippe speelde voorlopig één tornooi won 3 van zijn 4 partijen. Daarmee zit hij mooi in de subtop van de stand in de A-divisie. Voor Stephen verloopt het minder vlot. Na twee tornooien kon hij nog maar 2 overwinningen (op 8 wedstrijden) noteren. Hij was er dikwijls dichtbij, maar was soms te zenuwachtig of te gehaast om op het einde de volle buit binnen te halen. Het is zijn eerste jaar in de hoogste divisie en dit zorgt voor de nodige zenuwachtigheid bij hem. Maar hij heeft nog 12 wedstrijden te gaan in het eerste deel van de competitie vooraleer het tweede deel (de play-offs) in april beginnen. Hij heeft nog tijd om de broodnodige punten binnen te halen. Olivier Chevolet speelt voor het tweede opeenvolgende jaar in de B-divisie. Na twee tornooien heeft hij drie van zijn negen wedstrijden gewonnen (in totaal moet hij in het eerste deel 21 wedstrijden spelen). Hij zit dus mooi in de buik van het peleton.

In de woensdagnamiddagcompetitie is het eerste tornooi ook gespeeld. Dit jaar is de sporthal Mariagaard in Wetteren de vaste thuisbasis van deze tornooien. In de teamcompetitie konden William Verhaegen, Celine Mertens en Fien Puttemans geen wedstrijd winnen. Ze hebben zeer hard gestreden tijdens hun wedstrijden maar de tegenstand was in elke wedstrijd net een tikje te sterk. In de paircompetitie traden Clara Follet en Enhar Yurdagelen aan (voor het derde jaar ons vast pair). Zij wonnen drie van hun vier wedstrijden en moesten enkel in Gidos hun meerdere erkennen. Een mooie tweede plaats in de tussenstand is dik verdiend.

In november staan nog drie bocciatornooien op het programma: op 18 november is er de derde competitiedag in Nederland in Roermond, op 20 november is er de jaarlijkse boccia-ontmoeting tussen Spinnaker en Wapper en op 22 november is er het tweede bocciatornooi van de woensdagnamiddagcompetitie.

Op 2 december is er nog het Open Nederlands Kampioenschap boccia in Kerkdriel en daarmee is het bocciajaar 2017 een feit.