03.03.2018 Derde tornooidag Superleague in Diepenbeek

Het tornooi begon met de wedstrijd van thuisploeg Rhodie tegen Wheelblazers 2. Sven durfde zich niet op de gladde banen wagen dus verscheen W2 met 4 i.p.v. 5 spelers aan de start maar dit verschil werd op het veld nauwelijks opgemerkt. Binnen de minuut scoorde Arno zelfs het eerste doelpunt! Jammer genoeg moest W2 vervolgens 2 tegendoelpunten slikken. In minuut 5 was Arno daar opnieuw met de gelijkmaker. Wat een wedstrijd van onze spelers…er werd met hard en ziel gewerkt voor elkaar! Louis zorgde na een knappe actie opnieuw voor voorsprong, 3-2! Er volgden nog veel kansen voor beide teams, enkel Rhodie kon nog 2x scoren. 4-3 ruststand. Bij het begin van de 2de helft had keeper Steven enkele mooie reddingen in petto maar onze spelers hadden te veel krachten verbruikt in de eerste helft. Rhodie wist nog 4x het doel te vinden en won met 8-3.

Wheelblazers 1, eveneens met een speler te weinig door het uitvallen van Drago, mocht starten tegen Somival. De spelers volgden het voorbeeld van W2 en speelden met een enorme teamspirit. Ze maakten het het-normaal-vlot-scorend-Somival heel lastig. Glenn stond ook uitmuntend zijn doel te verdedigen. Pas in de laatste minuut van de eerste helft belandde er een owngoal in ons doel. 1-0 voor Somival, dit was ook de ruststand. Somival had nadien meer balbezit en werkte 6x efficiënt af. W1 speelde op de counter, zo kon Jerryt in de 2de helft nog voor een eerredder zorgen, dat deed hem duidelijk deugd. Eindstand 6-1. Wat een verdienstelijke prestatie!

W1 trad vervolgens aan tegen het meestal onklopbare Gidos Screamers. Al snel viel er heel ongelukkig een owngoal waardoor W1 op achterstand komt. Daan wilde dit snel rechtzetten en zette een mooie aanval op. Hij miste jammer genoeg net het doel. Ook Jerryt creëerde kansjes maar de bal wilde er niet in. De tegenstander had daarentegen niet veel nodig om te scoren: W1 incasseerde 17 tegendoelpunten. Jerryt kon wel de 0 wegwerken. Eindstand 2-17.

De 2de en ook laatste wedstrijd voor W2 was tegen Gidos Dragons. Sven, die ondertussen toch arriveerde, maakte nu het team wel compleet. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Gidos kon 3x scoren maar gelukkig kon de achterstand beperkt worden tot 2-3.
Vlak na de rust maakte Arno de 3-3 en vervolgens ook de 4-3, wat een spannende wedstrijd! De hoofdjes zakten even naar beneden wanneer Gidos snel de 4-4 , 4-5 en 4-6 maakte maar dat duurde niet lang. W2 gaf zich volledig! Bij het ingaan van de laatste 5min was daar toch wel Louis met de 5-6! Hij was echt in bloedvorm. Sven wilde zijn afwezigheid van de vorige wedstrijd graag goedmaken en zorgde voor de 6-6. Met nog 30sec. op de klok, gaf Sven de perfecte assist voor Louis die heel koelbloedig binnen kon tikken: 7-6! Een dik verdiende overwinning!