08.12.2018 Francis wint ONK boccia (categorie BC2)

08.12.2018 Francis wint ONK boccia (categorie BC2)

Deze zomer sloot Francis Rombouts zich aan bij onze club. Zijn vorige club, I.E.sport, strijdt niet meer op competitief niveau en Francis wou graag onze gelederen versterken.

Afgelopen weekend speelde hij zijn allereerste tornooi in het Spinnaker-T-shirt en dit was meteen al een voltreffer. In Groesbeek verzamelde de betere Nederlandse bocciaspelers en enkele Belgen voor het Open Nederlandse Kampioenschap boccia. Als Belg kan je natuurlijk geen Nederlands kampioen worden maar je kan wel het tornooi winnen. Vorig jaar won Achille Elsmoortel de BC-3-categorie en bijna één jaar na datum een andere Spinnakerspeler de tornooioverwinning in zijn categorie zien binnen halen betekent wel wat voor onze club.

In de BC-2-categorie traden 8 spelers aan. Ze werden via lottrekking in 2 poules verdeeld en Francis zat van meet af aan in de "poule des doods" met als tegenstanders Team-Nederland-internationals Judith Bulthuis, Barend Drost en Nick Peeters. Als opdracht kan dit tellen maar Francis liet zich niet kennen en kon zich bij de eerste twee uit zijn poule plaatsen en zich opmaken voor een razend spannende halve finale tegen Bernd Meints (ook een international die Francis tijdens internationale tornooien als een paar keer op zijn pad is tegengekomen). Na 4 ends stond het 2-2 en een razend knappe tie-break moest uitmaken wie de wedstrijd won en naar de finale mocht. Het ging om en om maar met zijn laatste bal kwam Bernd in punt maar liet hij een klein gaatje voor Francis open die nog 3 ballen had. Bal één ging naast het pak ballen maar met zijn voorlaatste bal kwam hij netjes in punt te liggen en had hij zijn ticket voor de finale bee. Daarin trof hij opnieuw Judith Bulthuis en in een ook waar knappe wedstrijd (Francis en de Oranje-spelers zijn elkaar echt wel waard) trok Francis aan het langste eind met een 4-2 overwinning. Het hoogste trapje van het podium was dan ook welverdiend voor hem. Proficiat Francis.