09.01.2019 2e competitiedag e-hockey 1e en 2e klasse

Woensdag 9 januari ’19 stond het 2de hockeytornooi van dit schooljaar op het programma. Onze teams in eerste klasse spelen vandaag elk 2 wedstrijden. Zij trachten hun respectievelijk 1ste en 2de plaats te behouden. W4 speelt 3 wedstrijden en gaat vol voor de gouden medaille.

Somival 3 – AW3

W3 begint als team sterk aan de partij. Daan scoort, na aandringen van de rest van de ploeg, de 0-1. Verder volgt een mooie aanval van Lars en Daan, Lars treft de keeper. Deze misser is pijnlijk want daar is Somival met de gelijkmaker: 1-1. Het is terug wat spannender. W3 blijft rustig spelen. Daan verovert de bal, rijdt rond de goal en scoort de 1-2. Ook zorgt hij voor de 1-3. Iets later geeft hij een mooi pas voor doel, Osman komt net te laat om af te werken. Zo blijft het 1-3.

AW2- Somival 3

Door de afwezigheid van keeper Thomas, staat vandaag Eric het doel te verdedigen. Kapitein Senne kan bijna binnen de 1ste minuut scoren: 1-0. Zo wordt het al snel 1-0. We zien verder veel aanvalsgolven van onze spelers maar ze missen efficiëntie. Louis scoort uiteindelijk toch de 2-0 terwijl Senne, met een technisch probleem, geholpen wordt door een toeschouwer. De 3-0 volgt ook snel via Louis. Hij geeft iets later een mooi pas naar Senne die kan afmaken maar hij mist op een haar na. Drago laat zich op zijn beurt opmerken door een knap blok, Ian profiteert en scoort het 4de doelpunt. Deze eerste helft werd er defensief sterk en beheerst gespeeld. Na veel aanvallen in de 2de helft waarbij de afwerking keer op keer faalt, scoort Louis dan toch. Hij is in bloedvorm. Na een shot op doel, werkt Senne af in de rebound. Somival zorgt, met een verrassend shot van ver, toch nog voor een tegendoelpunt. Zo eindigt deze wedstrijd met 6-1.

Silos Asterix – AW3

In het begin van de wedstrijd blijft de bal wat hangen voor doel en Daan profiteert ervan: een snelle 0-1. Na een aanval van Silos verovert Lars de bal. Hij geeft een mooie voorzet en Daan tikt beheerst binnen: 0-2. W3 speelt samen als een hecht team. Bij het begin van de 2de helft wordt een goal van Daan afgekeurd. Meteen daarna volgt een tegendoelpunt van Silos: 1-2. Dat brengt de spanning er terug in! Na een mooi blok van Maxime, brengt Daan terug wat rust met de 1-3. Daan geeft vervolgens een knappe voorzet waaruit Osman de 1-4 kan scoren. Vervolgens zorgt hij met een shot van ver voor de 1-5. Ook de 1-6 eindstand wordt door hem binnen gewerkt.

AW2- Rhodie 2

Vanaf het startsignaal gaat W2 verder op z’n elan. Louis scoort de 1-0 na een vrije bal. Een beetje later zorgt hij voor de 2 en 3-0. Na een ommetje rond de goal is daar ook de 4-0. Ian en Senne zorgen voor de vrije baan en Louis tikt er nog 3 binnen. Het 8ste doelpunt is voor Senne. Eindstand: 8-0. W2 heeft goed gespeeld en was een maatje te sterk voor Rhodie.

Stickies - AW4

De wedstrijd begint met een supersnel doelpunt van Saleh. De 0-2 en 0-3 laten ook niet lang op zich wachten, wat een start! Verder wordt een strafbal in ons voordeel gemist maar opnieuw is Saleh daar en hij maakt de 0-4!
Bij de start van de 2de helft gaat Saleh gewoon verder: 0-5. Een mooie aanval van Alexander en Saleh kan prima worden afgewerkt en zo wordt het 0-6. Onze verdedigers Nuri, Jordan en Glen hebben ondertussen nog geen bal gezien maar ze genieten van de vele doelkansen.
De laatste scoringskans in deze wedstrijd is een derde strafbal. Jammer genoeg wordt de bal onderweg verloren. De wedstrijd eindigt zo met 0-7.

Silos Obelix- AW4

Deze wedstrijd komt iets minder snel op gang dan de eerste maar het is wel duidelijk dat de W4 baas is. Saleh verovert de bal op het middenveld, rijdt naar doel en scoort de 1-0. Glenn staat heel alert te keepen en pakt het 1ste shot op doel van de tegenstander. Saleh voelt zich in z’n sas in de snelle Speedstar en scoort een mooie 0-2. Na een slim blok van Alexander en Saleh die rustig z’n tijd neemt, volgt de 0-3. Glen behoudt in de 1ste helft opnieuw de 0 en maakt nu plaats voor Nuri in doel. De 2de helft is pas begonnen en een mooi samenspel tussen Alexander en Saleh resulteert in 0-4. Ze kunnen er echter niet genoeg van krijgen en al gauw wordt het 0-5, 0-6 en 0-7!

Silos Idefix – AW4

Saleh blijft ook deze derde wedstrijd helemaal op dreef en al snel staat het 0-4. Eindelijk wordt ook het harde werk van Alexander bekroond met een doelpunt: 0-5! Ons team is duidelijk te sterk voor de tegenstander, er komt amper een dreiging. We zien wel dat de vermoeidheid in deze derde wedstrijd begint toe te slaan.
In de 2de helft is Saleh daar opnieuw met zijn 6de doelpunt. Hij wil topschutter worden in de 2de klasse. Onze keepers Glen en Nuri laten, met hulp van verdediger Jordan, geen enkele bal binnen, wat een topprestatie! Hulpcoach Arno is heel tevreden met de 3 wedstrijden van dit team.