10.01.2018 E-hockeytornooi Gentbrugge 1e en 2e klasse

Op woensdag 10 januari trokken we met de bus richting Gentbrugge. Wheelblazers 3 en 4 speelden hun eerste tornooi van dit hockeyseizoen. Voor Wheelblazers 5 was dit al het tweede tornooi. De spelers verdedigen hun plekje voor de bronzen medaille maar hopen stiekem op zilver.
Eerste klasse speelt op een Superleagueveld dus met 5 tegen 5. Wheelblazers 3 waren maar met 4 (Jordy door zijn selectie bij het Nationaal team boccia en een afzegging van Yannick) dus het beloofde geen makkelijke opdracht te worden. De eerste wedstrijd werd ook kansloos verloren tegen Somival met 8-0. Tegen Wheelblazers 4 verliep de wedstrijd redelijk gelijkopgaand. Lars kreeg veel opendoelkansen maar miste. Daan kon wel 2x scoren. In de 2de helft zakte de weerbaarheid van W4 waardoor Lars 1x en Daan 3x de weg naar doel vonden. 6-0 eindstand. Hier vermelden we met plezier dat onze Eric Zimmermann zijn comeback maakte op het hockeyveld. Na enkele jaren afwezigheid gaat hij er weer vol voor als verdediger van W4, top Eric!
Voor W3 tegen Rhodie was de tactiek van de coach een driehoeksverdediging met Daan op de counter. Na 2 tegendoelpunten besliste Lars echter om vol voor de aanval te gaan. Dit resulteerde in wel wat kansen maar het bleef enkel bij een eerreddertje van Lars. Zijn inspanning werd zo dan toch beloond. De 2de helft speelde de tegenstander ook met 4 maar onze spelers konden de 4-1 nederlaag niet voorkomen.
Voor Wheelblazers 4 was, na het verlies tegen W3, ook Somival een maatje te sterk: 8-0 verlies. Tegen Rhodie werd met 9-1 verloren. Osman kon helemaal op het einde nog tegenscoren. Ian speelde met hart en ziel en ook de andere spelers streden heel waardig in de sterke poule van 1ste klasse. Grote dank aan Yasmina die dit team vandaag uit de nood kwam helpen door de afwezigheid van Bjorn.
Wheelblazers 5 startten tegen Somival, 2de in het klassement. Het werd heel snel 1-0 door een prachtig doelpunt in de draai van Saleh. Jammer genoeg werd het al even snel 1-1 en 1-2 door te grote gaten in de verdediging. Saleh en Liza knokten hard waardoor Saleh het team terug op gelijke hoogte kon brengen. De wedstrijd was razend spannend! Op het allerlaatste moment valt er toch nog een tegendoelpunt zodat we op het nippertje verliezen met 2-3. Tegen Silos Obelix kregen we weeral een wedstrijd boordevol spanning. Het ging heen en weer tot 4-4. 3x Saleh maar ook Liza pikt haar doelpuntje mee. Ze daverde van de opwinding! In tegenstelling tot de vorige wedstrijd, trokken we hier wel aan het langste eind. Helemaal op het einde valt er een owngoal waardoor wij winnen met 5-4! Knap gevochten van iedereen! De 3de en laatste wedstrijd was tegen de topper Silos Asterix. Saleh toonde zijn dribbelvaardigheid maar kon niet scoren. Vijf cirkelfouten in onze verdediging zorgden voor 5 strafballen voor de tegenpartij. Keeper Jordan werd zwaar op de proef gesteld. Hij verloor zijn koelbloedigheid niet en stopte maar liefst alle 5 de strafballen en kon verder samen met verdediger Nuri de netten ongeschonden houden. Dit was zijn wedstrijd! Eindstand 0-0, een mooie prestatie tegen de eerste in de stand.