10.06.2018 Doek valt over superleague hockeyseizoen

In de eerste wedstrijd van deze tornooidag nam Wheelblazers 2 het op tegen Wheelblazers 1. Normaal een winnaar die niet te voorspellen is, moest het niet zijn dat aanvoerder Jerryt deze ochtend het strijdtoneel moest verlaten door een voedselvergiftiging. Doelwachter Glenn werd de nieuwe aanvoerder maar WB1 moesten deze wedstrijd aanvatten met 4 ipv 5 spelers, een moeilijke opdracht. Wheelblazers 2 zette daarom ook één speler aan de kant zodat de wedstrijd fair kon verlopen. Het gemis aan Jerryt bleek wel groot want WB2 kon vlotjes 4x scoren. In de tweede helft wilde Daan de schade beperken en ging, met Senne en Drago in steun, recht op zijn doel af. Dit resulteerde in 2 doelpunten. Door de balvastheid van Daan werd de wedstrijd evenwichtiger qua balbezit. Op het vlak van doelkansen werd vooral Glenn langs vele kanten beschoten en kwam hij met knappe reddingen op de proppen. WB konden toch voor 3 doelpunten zorgen. De eindstand werd zo 7-2 in het voordeel van W2.
Tegen Gidos Screamers begon WB2 heel aanvallend aan de wedstrijd. Ze wilden zich vooral niet naar achter laten drukken. Na 2 minuten viel het eerste tegendoelpunt van velen in de rij. Tegen dit team is het altijd de kunst om de schade te beperken en zelf proberen tegen te prikken. Twee minuten voor rust maakte Arno een ongelukkige owngoal. De ruststand werd hierdoor 0-11. Er werd een kleine tactiekwijziging doorgevoerd in de tweede helft, na 7 minuten wierp dit z’n vruchten af: Sven kon scoren! Na nog 8 onvermijdbare tegendoelpunten gaf dit een 1-19 eindstand.
Voor de wedstrijd van WB1 tegen Gidos Dragons kwam er hulp uit onverwachte hoek. De grote verrassing van de dag: onze gepensioneerde hockeyspeler Robin Vanlommel was bereid om WB1 voltallig te maken. De wedstrijd werd gekenmerkt door veel strijdlust en snelle counters. Deze werden door Gidos Dragons efficiënter afgewerkt…0-3 halverwege de eerste helft. WB1 bleef geduldig opbouwen, en kon rekenen op een secure Glenn. Veteraan Robin deed wat hij kon en op sportinuÏtie blokte hij nog lustig mee. Op het einde van de eerste helft werd WB1 weggedrukt tegen de eigen doellijn. De grootste kans was nog wel voor Senne maar zijn poging strandde net voor de lijn. Ruststand 0-3. Onze spelers startten de tweede helft furieus! Daan creëerde 2 kansen maar voorlopig zonder resultaat. Door de hoge druk van Daan en Drago, kreeg de verdediging het moeilijk. Het had 3-2 kunnen staan maar de cijfers op het scorebord laten jammer genoeg 0-4 zien. Het beeld bleef verder hetzelfde: hoge druk, geduldig aanvallen opzetten, maar de goals vielen aan de overkant: 7-0 halverwege de 2de helft. Robin, Senne en keeper Glenn bleven hun verdedigend werk opknappen. Daan speelde top als baldrager, in de aanval werden echter de snelheid en wendbaarheid van Jerryt gemist. Daan zorgde nog voor 3 aansluitingstreffers, zo werd het 3-9. Door dit verlies verdween de grote kans om degradatie naar eerste klasse te vermijden.
Wheelblazers 2 tegen Somival, de afscheidswedstrijd van Steven die na een lange hockeycarrière een nieuwe uitdaging zoekt bij boccia. Hij wilde nog een laatste keer schitteren. In de 3de minuut kreeg hij jammer genoeg al een doelpunt binnen. Het was een hele hevige strijd, de temperatuur in de zaal steeg aanzienlijk (en niet enkel door het warme weer), maar aan fairplay geen gebrek! Op het einde van de eerste helft kon Arno scoren na een mooie pas van Louis: 1-4 ruststand. WB2 kwam gedreven aan de start van de 2de helft. Binnen de minuut scoorde Arno zijn 2de doelpunt en heel kort daarna deed Louis hem na: 3-4. Dit kon nog spannend worden! Na een time-out kon Somival snel het kloofje terug vergroten: 4-5. Onze spelers bleven er in geloven en gingen er volledig voor. Hun inzet werd beloond: Arno scoorde de gelijkmaker. Steven moest enkele wereldsaves bovenhalen maar Yassin vond uiteindelijk toch het gaatje: 5-6 en Somival weer op voorsprong. Dit wilde Sven niet laten gebeuren en hij tikte gauw nog een doelpuntje binnen. De laatste minuten zaten de supporters op het puntje van hun stoel. Wie trok er hier aan het langste eind? Op het laatste nippertje kon Somival toch nog tegenscoren zeker….6-7 eindstand… Wat een fantastische wedstrijd! Jammer genoeg geen 3 punten voor WB2, we hadden het Steven anders zo graag gegund. Somival is gewaarschuwd voor volgend seizoen!
Vervolgens moesten onze spelers van WB1 aan de slag tegen de sneller spelers van Rhodie. Na 3 minuten werd de wedstrijd getekend door een owngoal van Senne. Jammer want tot dan verliep de wedstrijd heel evenwichtig. Na de 1-0 kwam Rhodie ook vaker aan het kanon. Slimme verdedigende foutjes en een alerte Glenn waren nodig om erger te voorkomen. Robin nog steeds als stand-in voor Jerryt deed zijn verdedigend werk uitstekend. De 2-0 volgde na 13 minuten in de eerste helft, Rhodie vond eindelijk een gaatje in onze verdediging. We konden we onze verdedigers weinig verwijten. Soms leek het wel of ze in een schietkraam stonden. In een dergelijke match worden de kwaliteiten van ons betrouwbaar sluitstuk zichtbaar. Na 20min was de ruststand 3-0. In de 2de helft kwam Daan op dreef en kon hij voor een eerreddertje zorgen. Heel snel volgde nog 4 tegendoelpunten van Rhodie. Eindstand : 1-8.