13.01.2019 Memorial Coen De Langhe: Francis doet het hem weer

Afgelopen zondag stond de Memorial Coen De Langhe op het programma. Dit is een tornooi in Beneden-Leeuwen (Nederland) waar 25 competitiesporters aan deelnamen. Ze werden ingedeeld in 5 poules en opmerkelijk is dat alle categorieën (van BC1 tot BC5 tot de Open Klasse) door elkaar en tegen elkaar spelen.

Spinnaker vaardigde 2 spelers af. Stephen Van Camp zat in een sterke poule en kon drie wedstrijden winnen: tegen Nick Peeters, Bart van der Laar en Henk Fleuren. Enkel tegen de winnaar van vorig jaar, Stefan Roembeek, moest hij de duimen leggen. Hij werd tweede in zijn poule maar mocht net niet doorgaan naar de kwartfinale omdat zijn doelsaldo onvoldoende hoog was. Jammer maar hij heeft een zeer sterk tornooi gespeeld.

Francis Rombouts had het iets makkelijker in het begin. Drie wedstrijden won hij vlot en met veel verschil en hij verloor enkel van Open Klasse-speler Patrick Van Klink. Na 3 ends stond hij nog 3-2 voor maar in het laatste ends moest hij 2 punten slikken. Als tweede in zijn poule ging hij wel door omdat hij een zeer goed doelpuntensaldo had.

Het vervolg van zijn route wat opmerkelijk. In de kwartfinale stond hij tegenover Judith Bulthuis (van het Nationaal Team) en in de halve finale tegenover Bernd Meints (ook lid van het Nederlands Nationaal Team). Beide wedstrijden kon hij winnen zodat hij in de finale uitkwam tegen... Patrick Van Klink. Beiden hebben het tornooi al verscheidene keren gewonnen en nu trok Francis aan het langste eind. Voor het laatste end begon stond hij achter maar in het laatste end kon hij het laken naar zich toe trekken en de overwinning opeisen met een 3-2 winst. 

Zo kroonde hij zich voor de 4e keer als eindoverwinnaar van dit zeer fijne tornooi. Proficiat Francis. Laat de nationale tornooien maar komen.