13.03.2019 1e en 2e klasse e-hockey: succesvol Wheelblazersdagje

Op 13 maart was het de derde speeldag voor onze ploegen in 1e en 2e klasse.
Door omstandigheden waren we iets later met de bus kunnen vertrekken waardoor we bij aankomst heel snel ons moesten klaarmaken voor de eerste match: Silos Asterix tegen onze Wheelblazers 2. Louis, Ian, Senne B, Eric , Quinten en Drago waren niet onder de indruk van deze chaos want na de 1e helft stond het al 0-5. Drago kon met zijn vaste stick scoren wat goed was voor 2 punten! Ook Ian en Louis pikte hun goaltje mee. Nog een penalty scoren en op het einde van de eerste helft stond het 0-5. In de tweede helft deden ze het wat rustiger aan. Nog 1x ging de bal tegen de netten. 0-6 eindstand. De eerste zege van de dag was binnen.

De tweede wedstrijd van de dag was de derby tussen W2 en W3. Voor W2 speelden Louis, Senne B, Drago, Ian, Eric en Quinten. Voor W3 traden Yannick, Senne P, Maxim, Daan, Lars en Osman aan. Wat gebeurt er als twee goede ploegen tegen elkaar spelen? Niemand wil verliezen en het wordt een saaie match. Zelfs de hond ligt te slapen onder de tafel van de scheidsrechters. De eerste helft houden beide ploegen goed stand. Vooral de verdediging van WB 3 door de grote inzet van Maxime doet het zeer goed. Daan krijgt twee mooie kansen maar Quinten redt. Even later is het toch prijs. 1-0 voor W3 dankzij een doelpunt van Daan. Bij de start van de 2e helft zet Louis meteen de bordjes weer in evenwicht: 1-1. Senne P doet enkele reddingen maar even later slaagt Louis er toch in om de verdediging te omzeilen: 1-2 . Meteen ook de eindscore. W2 wint de derby tegen W3.

Laatste match van de dag voor W3 is tegen Rhodie. Het wordt een doelpuntenfestijn.
In de eerste helft laat Lars zien wat hij waard is. Al snel maakt hij de 1-0 en even later ook de 2-0 na een mooie assist van Daan. Einde eerste helft krijgen de WB een penalty. Deze wordt mooi omgezet door Maxime: 3-0.
In de tweede helft doet Yannick als keeper een wereldsafe. Even later valt dan toch een tegengoal. 3-1. Al snel wordt de voorsprong weer vergroot na doelpunten van Daan en Maxime (2punten!): 6-1. WB 3 krijgt nog een penalty maar mist deze. Daan scoort daarna nog wel 7-1 en 8-1. Vlak voor einde maakt Rhodie nog het laatste doelpunt. W3 wint oververdiend met 8-2.

Onze ploeg in tweede klasse had vandaag twee wedstrijden te spelen. Glenn, Saleh, Alexander en Jordan zijn er klaar voor. De eerste match van de dag is meteen de belangrijkste. De match tegen Gidos dragons met als inzet de eerste plaats.
Saleh start als een wervelwind. Bij de eerste aanval staat het al meteen 1-0. Alexander gaat goed mee in de aanval met Saleh en even later staat het 2-0. In een tegenaanval ziet Gidos ruimte en maakt met een afstandsschot de aansluitingstreffer: 2-1. Het beloofd een spannende wedstrijd te worden. Saleh zit overal tussen, Alexander helpt waar nodig. Jordan en Glenn bewaken het doel. Daar is Saleh weer: 3-1. In de tweede helft maakt Gidos al snel 3-2. Dit was een teken voor Saleh om even de gaspedaal in te drukken. In de aanval en scoren maar: 4-2! Ook Gidos geeft zich nog niet gewonnen en doet nog een aanvalspoging. De bal belandt tegen de paal. Vlak voor einde krijgt Gidos nog een penalty die ze mooi omzetten: 4-3. WB 4 heeft verdiend gewonnen met 4-3.

De laatste match van de dag was tussen WB 4 en Joysticks. Voor onze spelers een leuke wedstrijd want de doelpunten komen aan de lopende band. Saleh slalomt tussen verdediging door, ziet een gat en scoort. 1-0, 2-0, 3-0. Ook Alexander bouwt steeds mee mooi de aanval op. Saleh neemt de bal van de tegenstanders af en maakt 4-0. Hierna neemt Saleh even gas terug en gaat mee verdedigen. Jordan en Alexander worden de aanvallers. De eerste kans gaat nog nipt naast voor Alexander maar de tweede kans is binnen. Doelpunt voor Alexander: 5-0. Glenn ziet niet veel ballen aan zijn goal passeren….
In de tweede helft is het de beurt aan Alexander om te verdedigen. Jordan en Saleh mogen in de aanval. Snel volgen er twee doelpunten: 6-0 en 7-0. Het teken voor Saleh om weer te gaan verdedigen en Alexander en Jordan te laten aanvallen. En daar is Alexander: 8-0!
Saleh zet met nog twee doelpunten de eindstand vast: 10-0! Onze WB 4 zijn dolgelukkig!