16.03.2019 E-hockey Superleague: belangrijke horde genomen

Dé wedstrijd van deze speeldag is tegen het sterke Somival 1. Het gaat om de strijd voor de bronzen medaille…
Somival start met 4 aan de wedstrijd maar spelen als een blok. Onze spelers krijgen het niet klaar om te profiteren van dit overwicht. Ze doen er wel alles aan en spelen heel hevig. All snel krijgen Arno (na een aanrijding in de flank) en Jerryt een groen kaart.
Na 10 min is er een grote kans voor Somival via Yassing. Glenn houdt z’n netten voorlopig proper. Vervolgens komt Marijn het veld op, zo is Somival voltallig en zal het er zeker niet makkelijker op worden. Na een lichte aanrijding met Marijn, krijgt Jerryt een gele kaart wat resulteert in 2min tijdstraf. Somival profiteert wél van dit overwicht en scoort een eerste doelpunt. Met een 0-1 achterstand gaan we de rust in.
In de 2de helft zijn er veel kansen voor de Wheelblazers. Na een hele felbevochten periode is daar eindelijk een goal van Louis! 1-1! Na een fout van keeper Kenny, krijgt W1 een strafbal. Louis neemt hem maar kan niet koelbloedig afwerken. Ondanks dit gelijke spel, zitten we nog steeds op medaillekoers!
De tweede wedstrijd is tegen Gidos Screamers. Zoals altijd is het is hier het doel om zo weinig mogelijk doelpunten tegen te krijgen. Binnen de eerste minuut slaagt de tegenstander er echter toch in… Glenn heeft enkele knappe reddingen in petto maar na 35min spelen is het al 20-0. Een eerreddetje in de laatste minuut brengt de eindscore op 20-1.