16.05.2018 Laatste tornooidag e-hockey 1e en 2e klasse

16 mei, het laatste hockeytornooi van dit seizoen. Vandaag worden de medailles uitgedeeld en 1ste en 2de klasse.
Door het uitvallen van enkele spelers, geven we vandaag helaas forfait met Wheelblazers 4. Ian kan daardoor Wheelblazers 3 versterken. De eerste wedstrijd is al onmiddellijk tegen Somival 2, een ploeg die moeilijk te kloppen is. Bij het begin zit er maar weinig leven in de wedstrijd. Onze spelers halen hun normale niveau niet. Bij de rust kijken ze al tegen een 0-4 achterstand aan. In de tweede helft loopt het spel al wat beter maar nog niet goed genoeg om een doelpuntje te maken. We slikken nog wel 2 tegendoelpunten. Dit geeft een 0-6 eindstand.
Ook Rhodie, de volgende tegenstander, had een spelersprobleem waardoor ze deze wedstrijd met een man minder startten. In de eerste minuut breekt Daan meteen door en maakt er 1-0 van. Rhodie heeft een beresterke keeper die het onze spelers heel moeilijk maakt om te scoren. Hij moet zich toch 2 keer gewonnen geven in de eerste helft. Na de rust blijven we baas. Na een mooie aanval door het samenspel van Lars, Daan en Ian kan deze laatste de 3-0 binnen tikken. Even later scoort Daan opnieuw na een actie van Lars. Door het secure werk van Yannick en Thomas kon verder de 0 behouden blijven. Eindstand 4-0. In het klassement eindigt W3 op de tweede plaats. Wheelblazers 4 eindigt 4de en ook laatste waardoor deze ploeg zakt naar 2de klasse.
Door het ontbreken van Saleh zou dit tornooi een moeilijke opdracht worden voor Wheelblazers 5. Ze moeten immers met een speler minder de strijd aan gaan tegen het sterke Somival 3. Onze spelers halen het beste in zichzelf naar boven maar kijken ze al snel tegen een 0-5 achterstand aan. Na de rust krijgen we een strafbal tegen die onpakbaar is voor keeper Nuri. Na nog 4 andere tegendoelpunten is de eindstand 0-10. Ondanks de zware nederlaag, een hele verdienstelijke wedstrijd: Nuri heeft heel wat doelpunten voorkomen door puik keeperswerk, Jordan toonde dat hij op het veld (ipv in doel) ook zijn mannetje kan staan en Lisa deed het voortreffelijk als baldrager.
De wedstrijd tegen Silos Obelix kon, dankzij de aanvulling van Ian, met gelijke wapens gestreden worden. Na 2 snelle tegendoelpunten blijven onze spelers knokken waardoor de wedstrijd begint te kantelen. Na al dat harde werk is het eindelijk onze beurt: zowel Ian en Liza maken een doelpunt! 2-2 ruststand. In de tweede helft zijn we duidelijk de betere ploeg, al blijft het wel heel spannend. Ian bloeit helemaal open en maakt nog 2 doelpunten! Er valt ook nog een tegendoelpunt waardoor we de wedstrijd winnen met 4-3!
Vervolgens moest W5 het opnemen tegen Silos Asterix. Deze ploeg ging zich vermoedelijk aan het einde van het tornooi tot kampioen kronen in tweede klasse. Het doel van Nuri wordt als snel hevig onder vuur genomen. Hij redt veel kansen maar 3 doelpunten kan hij jammer genoeg niet voorkomen. Door geluk en destemeer door kunde was 0-3 ook de ruststand. De tweede helft gaf hetzelfde wedstrijdbeeld. Aanvalsgolven van Silos Asterix resulteren in een snel T-stick-doelpunt. Dat brengt de stand op 0-5. Ondanks deze mokerslag in het begin van de tweede helft, bleven Ian en Liza duchtig aanvallen in elkaar boksen. Hun doelpogingen werden afgeblokt, afgevlagd of afgefloten. Ondertussen bleven Nuri en Jordan hun verdedigend werk opknappen. Het bleef 0-5. Jammer genoeg geven deze cijfers de inzet en overgave van onze spelers niet weer. Wheelblazers 5 eindigt als 3de in hun reeks. Onze spelers keren fier huiswaarts met de bronzen medaille rond hun nek.