18.03.2017 Vlaams Kampioenschap team & pair boccia in Gits

18.03.2017 Vlaams Kampioenschap team & pair boccia in Gits

Zaterdag 18 maart stond het Vlaams Kampioenschap team & pair boccia op het programma. GIDOS was de gastheer.

Spinnaker was maar met één sporter vertegenwoordigd. Arno Van Praet vormde samen met Kim Mampay (Wapper) een pair BC4. Zij moesten spelen tegen het BC4-pair van Gidos. Veel BC4-spelers zijn er niet dus veel meer dan twee pairs zijn er momenteel niet te vinden in Vlaanderen. Vijf maal moesten ze tegen elkaar spelen. Wie als eerste drie wedstrijden winnend kon afsluiten mocht zich Vlaams kampioen kronen.

Ons pair (o.l.v. coach Werner Hanzen) ging sterk van start. In de eerste wedstrijd stonden ze na 2 ends al mooi 2-0 voor. End 3 was razend spannend. Uiteindelijk lag één rode én één blauwe bal even dicht wat de tussenstand op 3-1 bracht. In end 4 gaven Kim en Arno de voorsprong niet meer uit handen en haalden zelfs nog een puntje bij: 4-1 was de eindstand en de psychologisch belangrijke match was binnen. Wedstrijd twee begon even flitsend en ook hier stonden ze na 2 ends 2-0 voor. Maar Gidos sloop in end 3 weer dichterbij (ze maakten 2-1) en in het laatste end straften ze mindere ballen van ons op een iets verdere afstand af en haalden de broodnodige 2 punten binnen wat de eindstand op 3-2 bracht voor hen. Tussenstand in de wedstrijden was nu 1-1, dus alles te herbeginnen. En u raadt het nooit, in wedstrijd 3 haalden we weer fel uit in end 1 en 2 en Kim en Arno kwamen zowaar 3-0 voor. Maar Gidos gaf niet af en gesteund door het thuispubliek vochten ze fel terug en haalden in de twee resterende ends drie punten op: 3-3 en zowaar een tie-break. Die was met een zeer mooie bal voor Gidos. Zij kwamen op een belangrijke 2-1 voorsprong in de tussenstand en mentaal tikten ze nu wel een ferme tik uit. Kim en Arno waren moe en konden wedstrijd vier niet meer zo flitsend starten. Na 2 ends stonden ze zowaar 4-1 achter, een achterstand die ze niet meer opgehaald kregen. De eindstand van wedstrijd vier was 4-3 voor Gidos dat daarmee de derde en belangrijkste overwinning van het ondelinge treffen binnen haalde. Zij kroonden zich terecht Vlaams Kampioen. We waren er dicht bij, het verschil was niet groot maar als het er echt op aankwam trok Gidos aan het langste eind.

Op 1 april wordt het Belgisch Kampioenschap georganiseerd en speelt Olivier Chevolet samen met Kim (o.l.v. coach Anaïs) als BC4-pair tegen het Gidos BC4-pair.