20.11.2017 Spinnaker verliest interclub boccia van Wapper

Op een maandagavond in het najaar (en dit al sinds bijna 15 jaar) spelen Wapper en Spinnaker steevast hun interclub boccia. Twee individuele wedstrijden en één teammatch (categorieën worden vrolijk door elkaar gemixt) op één (soms lange) avond. Ook op 20 november was het weer van dat, deze keer in de thuisbasis van Wapper in Wommelgem.

De eerste individuele wedstrijd werd gespeeld door Bert Van Dijck (Wapper - BC2) tegen Robin Vanlommel (Spinnaker - BC3). Een aparte affiche: Bert is al sinds jaar en dag een topper in zijn categorie en Robin begon ooit met boccia toen Bert er waarschijnlijk nog nooit van had gehoord. Bij Robin kriebelt het na meer dan 10 jaar niet meer gespeeld te hebben weer en hij wil meedoen aan het V.K. Deze wedstrijd was een ideale test om te zien waar hij na zoveel maanden trainen staat. En hij heeft al wat weg afgelegd maar er moet nog wat gewerkt worden aan de winkel. De eerste drie ends liepen niet echt zoals het hoorde tegen een degelijk spelende Bert. Hij kwam 7-0 achter en kon pas in het laatste end echt goed beginnen spelen. OK, hij had wat weinig plaats, hij speelde tegen de tijdsklok en hij had wat problemen met de vloer. En het laatste end rijfde hij toch maar mooi binnen met 2 punten. Daardoor won Wapper de eerste wedstrijd.

De tweede wedstrijd was tussen twee BC-4-spelers, Kim Mampay (Wapper) en Olivier Chevolet (Spinnaker). Ook hier keek de Spinnakerspeler al na 1 end tegen een felle achterstand aan, ondanks het feit dat hij de jack van Kim afpakte: 5-0 kreeg hij droog om de oren, een achterstand die hij niet meer goedgemaakt kreeg. Kim bleef goed voortspelen en Oliviers antwoord was te wisselvallig: 10-1 voor Kim en de buit was voor Wapper al binnen.

De teamwedstrijd was tussen Walther, Bert en Katya (Wapper) en Olivier, Jordy en Achille (Spinnaker). Dit was dé spannende wedstrijd van de avond. Punt na punt ging het redelijk gelijk op. Beide ploegen lieten kansen liggen, beide ploegen speelden knappe ballen. Na vier ends was het 3-2 voor Spinnaker die in het vijfde end met vier punten een kloof maakte. Een speciale jackbal van Bert in het laatste end leverde Wapper nog 2 punten op maar Spinnaker won de teamwedstrijd met 7-4. Maar de eindoverwinning "bocciacup 2017" is voor Wapper. Proficiat.

Foto's (van de hand van Patrick Rawoe en Freddy Peeters - waarvoor dank) vind je op de fotopagina.