23.05.2018 Doekt valt over scholencompetie boccia 2017-2018

Ook dit jaar kwamen diverse recreatieve bocciaploegen op vier woensdagnamiddagen bij elkaar om tegen elkaar uit te maken wie er de sterkte was. Bocciaploegen van Dominiek Savio uit Gits (Gidos), Ten Dries uit Landegem (Dries), Sint-Lodewijk uit Kwatrecht (Silos), Sint-Gerardus uit Diepenbeek (Bodie) en natuurlijk Sint-Jozef uit Antwerpen (Spinnaker).
De ploegen traden aan in twee competities: team (werpers) en pair (gootspelers).
In de teamcompetitie namen we verdeeld over de vier tornooien een vijftal spelers mee: Lente Pieters, Fien Puttemans, William Verhaegen, Celine Mertens en Jarno Peterse. Zij moesten elk tornooi 3 volledige wedstrijden spelen (best wel 3 uur werk!). Hun beste resultaat zette het team neer op het tweede tornooi (dit was in december). Daar behaalde ze de bronzen medaille. Alle resultaten van het hele jaar opgeteld behaalde het team van Spinnaker een vierde plaats. De concurrentie is sterk in deze bocciacompetitie en de wedstrijden duren best lang. Geconcentreerd blijven, gefocust blijven, telkens weer voor elke bal strijden,… het kost moeite. Maar onze teamspelers hebben zich opperbest geamuseerd en veel bijgeleerd. En de lange terugritten (toch wel vaak lange files op woensdagavond richting Antwerpen) kon nooit de pret deren.
In de paircompetitie nam in elk tornooi hetzelfde duo deel: Clara Follet en Enhar Yurdagelen. Zij waren er vorig jaar ook al bij. Ze hebben intussen weer flinke progressie gemaakt en ze zijn een te duchten tegenstander. Ze maken het niemand makkelijk en ze spelen heel goed. Dit jaar hebben we wat aanpassingen doorgevoerd aan de type ballen en aan de bocciagoten en dat heeft hun bocciaspel weer verbeterd.
Tornooi na tornooi gingen ze ervoor met steeds goede resultaten. Op vier tornooien boekten ze twee tweede plaatsen, een derde plaats en een vierde plaats. In de einduitslag eindigden ze tweede, na Gidos. Dit bijna ongenaakbare duo won drie van de vier tornooien. Clara en Enhar hebben hen vier keer het leven goed zuur gemaakt maar konden nooit van hen winnen. Dat is iets voor volgend seizoen.