23.06.2019 Nederlandse competitie boccia eindigt - Spinnakermissie volbracht

Op zondag 23 juni eindigde de Nederlandse competitie boccia met logischerwijze de allerlaatse competitiedag, de achtste. Het belangrijkste onderdeel waren de promotie-degradatiewedstrijden tussen vijf spelers (de laatste twee uit de A-divisie en de nummers 2 tot en met 4 uit de B-divisie). Er waren drie tickets te veroveren voor de A-divisie volgend jaar. Stephen Van Camp moest hierin aantreden. Het was warm buiten en het werd soms bijzonder heet binnen in de sporthal door de spannende wedstrijden en het bijzonder spannende wedstrijdverloop.

Stephen begon goed en won zijn eerste wedstrijd tegen Dennis De Haes met 5-2. Maar in zijn tweede wedstrijd tegen Suha Aydin was hij minder goed op dreef. En Suha, die speelde de wedstrijd van de dag. Alle ballen lukte, verdediging werd weggehaald, plakballen,... Stephen kreeg er kop nog staart en vond geen oplossing voor Suha zijn prima bocciaspel. Hij verloor nipt met 6-5 door in het laatste end 3 punten te moeten slikken. In zijn derde wedstrijd verloor hij van Maud Jagt. Hier dacht Stephen niet genoeg na en maakte hij het Maud niet moeilijk genoeg. En als bij Suha gaf hij ook hier een mooi opgebouwde voorsprong uit handen. 3-0 werd uiteindelijk 3-4 voor Maud.

In de laatste wedstrijd was het erop of eronder.  Stephen moest tegen landgenoot Bert Tubbax die al drie wedstrijden had gewonnen en zeker was van zijn plekje in de A-divisie volgend jaar. Maar cadeaus werden er niet gegeven en ze speelden er volop voor. Maar Stephen speelde meer ontspannen, dacht goed na en legde prima ballen. Wat Bert ook probeerde, Stephen had de touwtjes in handen en won de match met 4-2. Hij plaatste zich, naast Bert en Maud, voor de A-divisie volgend jaar. Daar gaat hij al zeker gezelschap krijgen van Philippe Govyaerts die na zijn vierde plek in het eindklassement in de A-divisie blijft.

Van de gelegenheid werd gebruik gemaakt om op deze laatste competitiedag voor alle geïnteresseerde spelers (en dat waren er toch zo'n 25) een gemengd individueel tornooi te organiseren. Philippe en Olivier Chevolet schreven zich hiervoor in. Zo konden ze nog een dagje boccia spelen en supporteren voor Stephen.

Olivier speelde prima poulewedstrijden en behaalde zelfs de kwartfinale. Daarin moest hij de duimen leggen tegen Patrick Van Klink met 3-1. Maar hij heeft een punt gemaak tegen Patrick, en dat met verre ballen! Philippe won al zijn poulewedstrijden en begon zijn kwartfinale tegen Leo Van Ommen niet zo goed. Halfweg stond hij 3-0 achter maar dat trok hij in één end doorduwen recht met maar liefst 5 punten. In de halve finale speelde hij tegen Bert Van Dijck. Dit was een zeer spannende wedstrijd die na de reguliere ends op 2-2 gelijke stand stond. Een tie-break die Philippe naar zich toe kon trekken zorgde voor zijn ticket voor de finale. Die speelde hij tegen Patrick Van Klink maar daartegen moest hij de duimen leggen.

Olivier speelt volgend jaar in de B-divisie, net als nieuwkomer Arno Van Praet.