25.02.2018 Spinnaker boekt zeer mooi resultaat op Vlaams Kampioenschap boccia

25.02.2018 Spinnaker boekt zeer mooi resultaat op Vlaams Kampioenschap boccia
25.02.2018 Spinnaker boekt zeer mooi resultaat op Vlaams Kampioenschap boccia
25.02.2018 Spinnaker boekt zeer mooi resultaat op Vlaams Kampioenschap boccia

Spinnaker heeft het afgelopen weekend een bijzonder mooi resultaat neergezet op het Vlaams Kampioenschap boccia individueel dat doorging in sporthal De Rode Loop in Merksem.

In een bijzonder koude sporthal - de verwarming was stuk - werden er veel pittige duels gespeeld die de temperatuur deden stijgen.

Vier Spinnakerspelers traden aan, na het forfait wegens ziekte van Olivier Chevolet in de BC-4-categorie.

Nikki Taeymans trad aan in de BC-1-categorie en wist 3 van haar 6 wedstrijden te winnen. Ze viel net buiten de medailles en moest zich tevreden stellen met een vierde plaats. Het podium kleurde volledig Gidos, met goud voor Sander Leenknecht, zilver voor Kristof Meyfroodt en brons voor Kevin Vercaemer.

Philippe Goyvaerts trad aan in de BC-2-categorie. Hoe moest eerste of tweede worden in zijn poule om in de halve finale te geraken. Zaterdag liep alles gesmeerd en won hij zijn vier wedstrijden. Op zondagochtend begon hij er minder aan. Hij verloor met 4-2 van Wioletta De Backer (Wapper) en moest dan zeker zijn laatste poulewedstrijd winnen tegen Bert Van Dijck (Wapper), een gevaarlijke klant voor één van de medailles. Maar Bert was niet top, Philippe was super en won van Bert met droge 12-2 cijfers. In de halve finale kwam hij uit tegen Werner Hanzen. Na één end keek hij tegen een kleine achterstand aan, maar na 2 ends hingen de bordjes alweer gelijk. End 3 was niet goed van Werner en Philippe kon sprokkelen. Hij maakte 3 punten en kwam zo op 4-1 voorsprong. Werner moest nu risico's nemen om die achterstand goed te maken maar Philippe hield zeer makkelijk stand en haalde nog 5 punten binnen om met een 9-1 overwinning naar zijn derde finale ooit te gaan. En dat was deze keer niet tegen de bijna onoverwinnelijke Francis Rombouts maar tegen Bert Van Dijck, hij weer, die Francis in de halve finale had gevloerd. Bert kwam 2-0 voor maar Philippe gaf blijk van veel mentale veerkracht door elk end een puntje te pakken en zodoende na 3 ends gelijk te komen. Het laatste end was een thriller. Het ging vlot heen en weer. De spanning gierde door de zaal. Maar Philippe trok aan het langste eind en kon met één puntje dit end naar zich toe trekken en voor de eerste keer de gouden medaille in ontvangst nemen. Na drie keer brons, twee keer zilver is dit voor hem de eerste keer goed. Proficiat!

In de BC-3-categorie hadden we twee deelnemers. Robin Vanlommel (terug na 12 jaar afwezigheid) kon geen wedstrijd winnen (o ja, eentje wel, door een forfait) maar werd toch ook niet helemaal van het veld gespeeld. Hij behaalde een verdienstelijke 11e plaats.

Jordy Van Den Branden was aan zij vijfde tornooi toe. Sinds begin januari traint hij mee met de nationale selectie dus waren er wel wat ogen op hem gericht. Hij begon in een moeilijke poule en moest meteen aan de bak tegen nationaal teamgenoot Kevin De Bruyckere (Gidos). Jordy wist een achterstand om te buigen en won met 6-3. De tweede wedstrijd was tegen Simon Verbruggen (M.G.J.) en daar wist Jordy vlot van te winnen. Een ticket voor de kwartfinale was al binnen. Op zondagochtend begon ook hij iets trager tegen Kurt Torfs (I.E.). Hij stond na 3 ends 3-0 achter en kon pas in het laatste end het laken naar zich toe trekken en vier punten maken. Zo was niet alleen de wedstrijdwinst maar ook de eerste plaats in de poule voor hem. In de kwartfinale trof hij Dimitri Van Steenkiste (Somival). Ook hier boog hij een achterstand (2-0 voor Dimitri na 1 end) om. Vooral zijn derde end was zeer indrukwekkend en daarmee zette hij Dimitri definitief op achterstand. Hij kwalificeerde zich voor de halve finale. Zijn tegenstander was daar Pieter Verlinden (Somival). En hier... geen sprake van op achterstand komen. Eerste end voor hem (1-0), tweede end voor hem (1-0), derde end voor hem (4-0) en het laatste end haalde hij nog een puntje extra zodat hij met een 7-0 overwinning naar zijn eerste finale ooit mocht. Daar trof hij Pieter Cilissen, ook bijna ongenaakbaar. Jordy startte fel en pakte meteen een 3-0 voorsprong. Maar Pieter maakte dat al meteen ongedaan. Het derde end was met 4 punten voor Pieter zodat die een comfortabele 7-3 voorsprong had. Het laatste end was nog voor Jordy (1-0) zodat de eindcijfers van zijn eerste finale eindigden op 7-4. Dit is voor hem zijn allereerste medaille ooit. En dit in een loodzware categorie. Het is de eerste maal dat een Spinnakerspeler in deze categorie een medaille behaald. Proficiat aan hem en aan zijn gootbegeleider Anaïs. Dit belooft veel goeds voor de toekomst.

Belgisch Kampioenschap Individueel, 28 en 29 april in Herentals.