25.05.2019 Boccia B.K. team & pair

25.05.2019 Boccia B.K. team & pair
25.05.2019 Boccia B.K. team & pair
25.05.2019 Boccia B.K. team & pair

Sporthal Ogierlande in Gits was op zaterdag 25 mei het toneel voor het Belgisch Kampioenschap boccia team en pair. Spinnakeratleten traden aan in de 3 competities en behaalden allen loon naar werken.
In de pairBC3-competitie waren maar twee pairs ingeschreven. Pair Belgium (‘onze’ Jordy en Julie van M.G.J.) hadden geen problemen met het gelegendheidsteam Simon (M.G.J.) en debutant Lance (Gidos). Ze behaalden dus na de Vlaamse titel ook de Belgische titel en Jordy mag terugkijken op een zeer mooi bocciaseizoen met 3 gouden medailles (hij werd ook Belgisch Kampioen individueel).
In de pairBC4/5-competitie tekenden Arno en Stephen present. Zij wonnen hun eerste wedstrijd tegen gelegenheidsduo Kim/Junior (Wapper/M.G.J.) met 6-3 wat wel meer moeite kostte dan de uitslag laat blijken. Ze moesten een 3-0 achterstand na 2 ends weten om te buigen. Hun tweede wedstrijd was tegen Gidos Together (Bavo en Tine) en dit was één van de vele spannende wedstrijden in het tornooi. Na 3 ends stond ons duo 3 punten achter maar zij wisten dit nog op te halen om na de reguliere speeltijd met 4-4 gelijk te staan. De tie-break was niet mooi maar spannend. Open kansen werden gemist (de stress) en Gidos toonde zich het koelbloedigst. Zij wonnen uiteindelijk deze wedstrijd. In de derde wedstrijd tegen Gidos Jockey (Lander en Shadi) stond het na 3 ends 2-2 gelijk. Ook hier weer een spannend werkstukje maar in het laatste end moesten ze hun meerdere erkennen in de nieuwe Belgische Kampioen. Het werd 4-2. Een derde plaats was de eindpositie voor ons BC4/5-pair.
In de teamcompetitie tekenden Philippe, Francis en debutant William present. Een nieuw trio dus. In de eerste wedstrijd lagen we de hele tijd onder. Slechts twee ends konden we de onze noemen en dit was te weinig om deze wedstrijd naar ons toe te trekken. Wapper won verdiend met 8-2. Een terechte uitslag. Voor de tweede wedstrijd werd tactisch en wat betreft positie bijgestuurd. En dit begon te lonen. Gidos Army liep na 3 ends 4-0 uit maar dan stokte de trein. Of eerder… begonnen wij onder stoom te komen. Een super knap 4e end met maar liefst 4 plakballen (3 van ons en 1 van Gidos) zorgde ervoor dat we ‘back in business’ waren en dat de tegenstander stress kreeg. End 5 was een gouden kans om uit te lopen wat we ook deden. We grepen maar liefst 4 punten. Deze wedstrijd kon ons niet meer ontlopen. In end 6 hadden we 1 punt toen Gidos al zijn ballen had gespeeld. In een niet noodzakelijke jacht op meer punten gaven we dit weg en bezorgden we Gidos twee punten… en een tie-break. Ook hier spannend, zeer spannend maar niet altijd accuraat. En dit van beide partijen. Maar dit is eigen aan zo’n wedstrijd. Uiteindelijk legde Francis een geweldige bal wat het genadeschot was voor Gidos. De eerste overwinning was binnen voor team Spinnaker. Na de middagpauze troffen we Gidos Eagles. Zij hadden al een zeer mooi parcours gereden met 2 wedstrijden die op tie-break eindigden waarvan ze er één hadden gewonnen. Ze hadden de goede vibe te pakken maar wij ook. End 1 was met één puntje voor ons. End 2 speelden de Eagles echt niet goed en lieten te veel ruimte voor ons. Ongenadig maakte ons team dit af met 6 punten. In end 3 wonnen we ook met 1 puntje wat de kloof tot 8 punten deed oplopen. Deze wedstrijd was voor ons en werd niet meer uit handen gegeven. Uiteindelijk wonnen we met 10-3 en behaalde ons team de zilveren medaille. Een knappe prestatie van dit trio en een mooi debuut van William die een waardevolle bijdrage (inclusief plakballen) had voor dit team.