26.05.2018 Belgium B (Jordy/Kevin) winnen goud op Belgisch Kampioenschap

26.05.2018 Belgium B (Jordy/Kevin) winnen goud op Belgisch Kampioenschap
26.05.2018 Belgium B (Jordy/Kevin) winnen goud op Belgisch Kampioenschap

Twee maanden na het V.K. team & pair mogen Jordy Van Den Branden (Spinnaker) en Kevin De Bruyckere (Gidos) zich ook Belgisch kampioen noemen. In Gits moesten ze drie wedstrijden afwerken en alle drie konden ze deze winnend afsluiten en mochten ze zich terecht tot Belgisch Kampioen in de categorie BC-3-pair kronen.
Hun eerste wedstrijd was net als tijdens het V.K. tegen Belgium A (Pieter en Julie) en deze keer was het – in tegenstelling tot het V.K. – een mooie wedstrijd. Nauwelijks fouten en zo vroeg op de dag al een wedstrijd die zijn spanning behield tot het laatste end. Na 2 ends stonden Jordy/Kevin 2-0 voor maar dat maakten Pieter/Julie snel goed en ze kwamen met nog één end te spelen langszij. Maar in dat laatste end lieten ze zich niet verrassen, legden een prima startbal en maakten het Julie/Pieter heel moeilijk en konden in dit laatste end 3 punten maken zodat ze deze wedstrijd wonnen met 5-2. De belangrijkste opdracht was al volbracht. In hun twee resterende wedstrijden konden ze door het maken van goede tactische keuzes en deze vervolgens prima uit te voeren hun tegenstanders op afstand houden en hun nauwelijks punten gunnen. Zo gingen achtereenvolgens Somival/Boccia Gent (met 8-0) en M.G.J. (met 7-1) voor de bijl. Een gouden medaille was hun deel.
Ook Arno Van Praet tekende present. Hij vormde met Kim Mampaey (Wapper) een pair in de BC-4-categorie. Zij hadden in hun categorie twee tegenstanders (Gidos A en Gidos B) en zij moesten tegen elke ploeg twee keer spelen. Hun eerste wedstrijd verloren ze van Gidos B maar ze wonnen van Gidos A. Na het eerste rondje had iedere ploeg één keer gewonnen. Zaak was dus daar zo snel mogelijk nog een overwinning aan toe te voegen. Gidos B won van Gidos A en Arno/Kim moesten dan nog een keer spelen tegen Gidos B. Als die wonnen, werden ze kampioen. Arno/Kim liepen 2-0 uit maar in het tweede end hadden ze geen afdoende antwoord op de jack van Lander die heel dicht tegen de zijlijn lag. Hier moesten ze twee punten slikken, twee zeer mooie punten die Gidos B vleugels gaf. Ze haalden in het derde end nog twee punten binnen zodat ze met een 4-2 voorsprong richting laatste end konden gaan. Hier speelden ze weer voortreffelijk maar de verdediging van Gidos B was uitstekend zodat ze maar één punt weggaven en zo werd Gidos B terecht kampioen. In de afsluitende wedstrijd won Gidos A met 5-2 van Arno/Kim zodat ze uiteindelijk met de derde plaats tevreden moesten nemen.
In de teamcompetitie maakte Gidos het feest compleet door ook hier met de titel aan de haal te gaan.