28.02.2018 Tweede tornooi e-hockey 1e klasse

Op een barkoude winterdag stond het 3de hockeytornooi van dit schooljaar op onze agenda. We trokken samen naar Gentbrugge naar een al bijna even koude sporthal.

Wheelblazers 3 mocht starten tegen Somival, de eerste uit het klassement. Daan, net op tijd klaar na zijn keuring, leek nog wat onder de indruk en kon niet zijn beste spel naar boven halen. Somival was hier duidelijk de sterkste ploeg. Na 3min was de stand al 5-0. Na een perfect genomen strafbal werd het zelfs 6-0. De 2de helft begon W3 iets beter maar Somival bleef een maatje te sterk. Lars en Daan konden wel elk hun doelpunt meepikken, toch een klein opstekertje voor hen. Einduitslag 12-2.

Vervolgens moest W3 aantreden tegen Wheelblazers 4. Aangezien keeper Thomas bij W3 ontbrak , werd deze wedstrijd zonder keepers gespeeld, 4 tegen 4. W3 vond hun samenspel terug en konden 9 keer scoren. Na de rust werd keeper Jordan ingeschakeld. Ian deed alles wat hij kon om tegen te vechten maar W3 was te sterk. Jordan kreeg opnieuw de kans om zich te bewijzen als echte “strafbalpakker” en hij deed het toch wel weer zeker! Drie andere doelpunten in de 2de helft kon hij jammer genoeg niet verhinderen. W3 wint met 12-0 van W4.

De wedstrijd van W3 tegen Rhodie, de tweede in de stand, ging redelijk gelijk op. Rhodie bleek echter efficiënter voor doel waardoor we toch op 2-0 achterstand komen. Lars speelt tegen z’n ex-ploeg waardoor hij extra gedreven is om te winnen. Deze vechtersmentaliteit zorgt mee voor een aansluitingstreffer van Daan kort voor de rust. In de 2de helft haalt Lars helemaal het beste in zichzelf naar boven en scoort heel snel de gelijkmaker. Alles kan nog! Ondanks het duidelijke veldoverwicht in de 2de helft, bleef het jammer genoeg bij één doelpuntje. Hier had misschien een tikkeltje meer in gezeten maar al bij al heel tevreden met de uitslag (2-2) van deze mooie wedstrijd!

Nu was het de beurt aan W4 om tegen het sterke Somival aan te treden. Ondanks het sterke verweer van W4, heeft Somival al gauw een 7-0 voorsprong uitgebouwd. Na een cirkelfout krijgen we een strafbal tegen. Jordan staat paraat maar de bal is jammer genoeg niet te pakken. Een 2de strafbal wordt net naast z’n doel geklopt. Ook de 2de helft verloopt moeilijk. W4 doet wat het kan maar Somival is een klasse te sterk en wint met 14-0.

De laatste wedstrijd van vandaag is W4 tegen Rhodie. W4 knokt hard en de verdediging van Eric en Yasmina staat als een blok. Rhodie krijgt kansen maar kan niet scoren. Een verdiende 0-0 ruststand voor onze harde werkers. In het begin van de 2de helft scoort Ian meteen 1-0. Dit hadden we niet verwacht. Ian is dolblij met zijn eerste doelpunt ooit op een tornooi. Hij heeft zijn momentje perfect uitgekozen. Rhodie steekt gauw een tandje bij en begint echt zwaar te wegen op onze verdediging. Ze kunnen jammer genoeg 3 tegendoelpunten maken waardoor we verliezen met 3-1.

Een grote dank vandaag aan Yasmina en keeper Jordan om onze ploegen mee voltallig te maken!