31.05.2017 Laatste tornooi woensdagnamiddagcompetitie: 2x eremetaal voor Spinnaker

31.05.2017 Laatste tornooi woensdagnamiddagcompetitie: 2x eremetaal voor Spinnaker
31.05.2017 Laatste tornooi woensdagnamiddagcompetitie: 2x eremetaal voor Spinnaker

Woensdag 31 mei was dé datum voor het vierde en laatste bocciatornooi van de woensdagnamiddagcompetitie. Sporthal Luchtbal was the place to be; wij organiseerden dit laatste tornooi.

In de teamcompetitie traden weer vier ploegen aan: Ten Dries, Silos Tijgers, Gidos en Spinnaker.  Ze speelden elk één keer tegen elkaar en dit over een volledige wedstrijd, zijnde 6 ends. Het dient gezegd dat 3 volledige wedstrijden spelen op één namiddag een flinke klus is. En daar kan ons team, zijnde Lente, Fien en William over meespreken. Ze moesten beginnen tegen Ten Dries. Die hadden dit jaar amper een wedstrijd verloren en stonden dus in de tussenstand (na 3 tornooien) flink op kop. Maar ons team was niet onder de indruk en endje na endje ging het mooi gelijk op. Ze gaven elkaar geen duimbreed toe. Ze konden nooit veel punten maken in elk end. Tot end 5, daar moesten we - nu we het toch over duimen hebben - de duimen leggen en moesten Lente, Fien en William wel een flink pak punten slikken. Van 2-3 ging het plots naar 2-8. Dit konden ze niet meer goedmaken. Het laatste end was wel weer voor hen maar meer dan een eerreddertje was dit niet. Ten Dries won met 3-8. Spinnakerteam moest daarna spelen tegen Silos Tijgers. Ook die hadden hun eerste wedstrijd verloren dus voor beiden was het een zaak om die 0 van het scorebord te halen. En ze begonnen goed, ons trio. Ze bouwen een kleine voorsprong uit die ze niet meer prijs gaven. De score ging verder gestaag omhoog, langs twee kanten, maar we bleven in het voordeel. Eindstand werd 7-3. De ontlading en de vreugde waren zeer groot. De derde wedstrijd was tegen Gidos maar hier bleek al heel snel dat ons trio zeer moe was en dat de te korte pauzes tussen de wedstrijden begonnen door te wegen. End na end moesten ze goed liggende ballen weer prijsgeven, werden hun weer punten afgenomen, moesten ze toch weer op het einde van het end toezien dat Gidos punten had gehaald. De eindscore was zelfs 15-0. In dit tornooi behaalden ze een mooie derde plaats en over het hele seizoen eindigde het Spinnaker-Team ook op een zeer verdienstelijke derde plaats.

Het Spinnaker-Pair, bestaande uit Clara Follet en Enhar Yurdagelen, begonnen ook zeer straf aan hun tornooi. Met zeer goed gemikte ballen, veel overleg en heel veel denkwerk speelden ze Ten Dries met 4-0 naar huis. Er werden langs beide kanten heerlijke ballen gelegd maar wij trokken aan het langste eind. In de tweede wedstrijd gingen ze vrolijk op hun elan door en gaven ze Gidos geen schijn van kans. Ze blikten hen in met maar liefst 5-0. Maar na een korte pauze, stokte de bocciamachine. Ze speelden nog heel goed tegen Silos Panters maar moesten hier wel in elk end tegen een geniale bal opboksen. En dat konden ze helaas ondanks zeer verwoede pogingen niet goedmaken. Ze kregen die niet weggespeeld. Ze verloren deze wedstrijd met 3-0. En dit bleef even hangen want in hun laatste wedstrijd tegen Bodie speelden ze goed maar niet meer zoals in het begin van het tornooi. Het duurde wat te lang eer ze weer in punt geraakten maar Bodie had steeds een oplossing voor hun spelsituatie. En hier kregen ze in elk end één puntje tegen zodat de eindstand 2-0 voor Bodie werd. Voor de eindstand was het spannend. Silos Panters waren overduidelijk gewonnen (met drie overwinningen) maar drie andere ploegen hadden twee wedstrijden gewonnen. Het onderlinge puntensaldo zou dan gaan uitmaken wie er uiteindelijk die tweede plek en de bijhorende zilveren medaille mee naar huis mocht nemen en dankzij de 5-0 overwinning tegen Gidos waren Clara en Enhar de gelukkige tweede. In het eindklassement over het hele jaar behaalden ze evenwel de eerste plaats. Met 2 tornooioverwinningen, een tweede en een derde plaats deed niemand beter en kregen zij de beker voor de eindwinst in de paircompetitie. Van harte proficiat aan hen én aan hun gootbegeleiders Loes en Anaïs.