8.11.2017 E-hockeyseizoen van start: eerste tornooi 2e klasse

Vandaag trokken we naar Gentbrugge voor het eerste tornooi van het nieuwe hockeyseizoen. Onze spelers van Wheelblazers 5 (Jordan, Liza, Yasmina en 2 nieuwkomers: Nuri en Saleh) komen dit jaar uit in 2de klasse. In onze ogen een reeks te hoog maar door het stoppen van Rhodie in 1ste klasse was er een verschuiving. Zo kwamen ze in 2de in plaats van 3de klasse terecht. Ze zullen moeten knokken! Hun tornooi start tegen Somival, geen makkelijke tegenstander. In de eerste wedstrijdhelft is er constant dreiging voor onze goal. Saleh en Liza liggen op de loer om te counteren maar ze komen er heel moeilijk uit. Door de goede defence, samen met Yasmina en keeper Jordan kunnen ze wel voorkomen dat er gescoord wordt! In de tweede helft lukt het dan eindelijk voor Somival. Ze scoren 3 goals snel achter elkaar. Een ijverige Saleh blijft er rotsvast in geloven en scoort zijn eerste doelpunt op een hockeytornooi, een eerreddertje. Eindstand: 3-1.
Vervolgens stonden de spelers van Silos Obelix ons op te wachten. Ook zij hadden hun eerste wedstrijd verloren. Vanaf het begin kwamen er veel kansen voor W5 maar als je de kansen niet afmaakt, krijg je het deksel op de neus… Silos Obelix komt 1x voor doel en scoort! Een hard werkende Saleh kan gesteund door Lisa tegenscoren net voor het einde van de eerste helft. In de tweede helft belandt er een stick die op de grond. Silos maakt gebruik van de verwarring die hierdoor ontstaat en scoort de 2-1. Saleh wil graag winnen en zet snel deze situatie recht: 2-2! Vervolgens vallen er nog 3 doelpunten waarvan 2 van Saleh. W5 wint met 4-3! Liza als ruggesteun voor Saleh, een attente verdediger Nuri en keeper Jordan hebben het beste van zichzelf laten zien. Deze overwinning hebben ze dubbel en dik verdiend!
De derde wedstrijd verliep moeilijker. Silos Asterix is duidelijk een sterkere tegenstander. Aan inzet zeker geen gebrek! Een sterk keepende Jordan stopt zelfs een strafbal! Onze spelers kunnen verder echter niet verhinderen dat er in elke helft 3 tegendoelpunten vallen. Eindstand: 6-0.
Ondanks onze verwachtingen, hebben onze spelers laten zien dat ze in 2de klasse zeker mee kunnen. Knappe prestatie van heel het team!