Sportaanbod

Wie geeft sport?

De Spinnakermonitoren zijn een team gemotiveerde therapeuten (kinesisten, ergotherapeuten en logopedisten) en opvoeders, aangevuld met specialisten uit bepaalde sportgebieden van buitenaf.

 

Aan wie?

CliĆ«nten van de scholen waarmee Heder nauw samenwerkt, namelijk BuBao Het Sas en BuSo De Tjalk kunnen deelnemen aan het sportaanbod van Spinnaker vzw. Daarnaast staan de sportdeuren van Spinnaker vzw ook open voor sporters die geen schoollopen in deze scholen.  Daarnaast heeft Spinnaker een samenwerking met Handi-kid, een project van de stad Antwerpen om zoveel mogelijk kinderen en jongeren van 4 tot en met 18 jaa rmet een fysieke handicap aan het sporten te krijgen. Spinnaker richt zich in zijn recreatief aanbod vooral tot het geven van sport aan kinderen en jongeren. In zijn competitief aanbod aan kinderen, jongeren en volwassenen. Het competitieve aanbod omvat boccia en e-hockey. De tafeltennistrainingen in dagcentrum De Kluiver is uitsluitend gericht naar volwassenen met een fysieke handicap.

 

Wat, waar en wanneer?

Alle sportsessies gaan door in Heder, Galjoenstraat 2, 2030 Antwerpen, tenzij anders aangegeven.

Trainingen gaan wekelijks door, behalve Powerchairhockey (ongeveer 2-wekelijks).

 

Zwemmen

Maandag 16u30 - 18u45 - recreatief aanbod kinderen/jongeren

Woensdag 13u00 - 16u00 - recreatief aanbod kinderen/jongeren

 

Dansen

Woensdag 13u00 - 15u00 - recreatief aanbod kinderen/jongeren

 

Boccia

Maandag - dinsdag - woensdag - donderdag 16u00 - 18u00 - competitief aanbod jongeren/volwassenen

Woensdag 13u00 - 15u00 - recreatief aanbod kinderen/jongeren

 

Powerchairhockey

Woensdag 13u30 - 16u30 - competitief aanbod jongeren/volwassenen

Locatie: stedelijke sporthal Luchtbal, Santiagostraat 2, 2030 Antwerpen

 

Rolstoelhandbal

Woensdag 13u30 -15u00 - recreatief aanbod jongeren/volwassenen

Locatie: sporthal De Rode Loop 2, Rode Loopstraat 2, 2170 Merksem

 

Buitenshuis?

Onder de naam 'Antwerp Wheelblazers' nemen de hockeyploegen van Spinnaker deel aan de nationale competitie e-hockey (organistatie Parantee-Psylos). Ook nemen we met een aantal bocciaspelers deel aan de Vlaamse en Belgische competitie boccia (individueel en team), alsook aan de Nederlandse competitie. We organiseren zelf diverse competities (hockey, boccia), sportontmoetingen, nodigen mensen en organisaties uit om een specifieke sportsessie te komen geven of nemen deel aan sportactiviteiten die door de stad, de provincie of andere instanties voor mensen met een handicap worden georganiseerd in de regio.

Met onze zwemmers trekken we er elke 6 weken op uit om buitenshuis te gaan zwemmen (zwembad van Borgerhout of Brasschaat).